Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας: Παρουσίαση executive summaries ελληνικών start-ups από την ΟΕΣΥΝΕ

Ζούμε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων για την παγκόσμια οικονομία. Η κρίση που βιώνουμε αποδεικνύει με τον πιο καθαρό τρόπο τις συνέπειες της απώλειας της ηθικής και συναισθηματικής σχέσης των εργαζομένων με το αντικείμενο της εργασίας του. Οι μεγάλες απρόσωπες επιχειρήσεις οδηγήθηκαν στην κατάρρευση και τα χρήματα των μετόχων τους, πολλές φορές οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής, έγιναν καπνός για τον πλουτισμό των βουτηγμένων στη διαφθορά διοικήσεων.

Η επιχειρηματικότητα που απαντά στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, με τα χαρακτηριστικά της δημιουργίας, της καινοτομίας, της χρησιμότητας και της ομαδικής εργασίας, αποτελεί πια τη μοναδική επιλογή ασφάλειας σε ένα περιβάλλον φόβου και ανασφάλειας.

Στη χώρα μας έχουμε τεράστιες δυνατότητες. Το εξαιρετικής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό μας και η εξωστρεφής κουλτούρα μας αποτελούν πανίσχυρα όπλα στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία μας. Προσπαθούν να μας πείσουν πως ζούμε στην Ελλάδα της μιζέριας, σε μια ετερόφωτη χώρα εξαρτημένη από τις αποφάσεις τρίτων. Οι Νέοι Επιχειρηματίες έχουμε διαφορετική γνώμη. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας. Είμαστε αποφασισμένοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Η στρατηγική επιλογή μας είναι η προώθηση επιχειρήσεων με εξωστρέφεια, καινοτομία, προϊοντική αντίληψη και πάνω απ' όλα, εταιρικό σχήμα που εξασφαλίζει το επιχειρηματικό κίνητρο των νέων επιχειρηματιών - φορέων της τεχνογνωσίας. Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία μας, εκπροσωπούμενη από τον Γενικό Γραμματέα της, κ. Ανδρέα Στεφανίδη, συμμετέχει στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας μεταξύ των 77 Οικοδεσποτών φορέων της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας που γίνεται στην πόλη του Κάνσας της πολιτείας Μιζούρι, των ΗΠΑ, από 8 έως 12 Μαρτίου 2009 οπού θα λάβουν επίσης μέρος πλήθος δικτύων επιχειρηματικών αγγέλων και εταιρειών επιχειρηματικών συμμετοχών. Στους φορείς αυτούς η ΟΕΣΥΝΕ θα παρουσιάσει επτά (7) επιλεγμένα επιχειρηματικά σχέδια νέων επιχειρηματιών που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια.

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση στις νέες και τους νέους επιχειρηματίες να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια αυτή! Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν στην ΟΕΣΥΝΕ ένα executive summary της καινοτόμου επιχειρηματικής τους ιδέας ή επιχείρησης μέχρι το αργότερο την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009, στην ηλεκτρoνική διεύθυνση info@esyne.gr αφού πρώτα φυσικά υπογράψουν τη συνημμένη συμφωνία εμπιστευτικότητας για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας τους.

Παράλληλα, δηλώνουμε τη δέσμευσή μας ότι η προσπάθεια αυτή θα λάβει συνέχεια με τις συλλογικές δυνάμεις όλων των νέων επιχειρηματιών! Είμαστε αποφασισμένοι να λύσουμε το θέμα της διάθεσης κεφαλαίου υψηλού ρίσκου στις νέες & νέους επιχειρηματίες και θα κάνουμε κάθε βήμα στην κατεύθυνση αυτή!

Η παγκόσμια οικονομική κρίση κάνει απλώς την επιλογή μας ακόμα πιο ξεκάθαρη: Θα γίνουμε όλοι μάστορες !

1 σχόλιο:

nkour είπε...

deadline 5 ημερών; καλή αρχή

Ως τη Νίκη, Πάντοτε, Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Αγαπημένε Δάσκαλε Μιχάλη Χαραλαμπίδη, Ήταν Ιούνιος του 1996, διάβαζα μαθηματικά για τις πανελλήνιες εξετάσεις της επόμενης μέρας. Στιγμή ιερ...