Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Τα πέντε δευτερόλεπτα

Το προηγούμενο βράδυ σκέφτηκα ξανά πως πρέπει επιτέλους να αρχίσω να γυμνάζομαι τα πρωινά, όπως κάνουν όλοι οι καθωσπρέπει σαραντάρηδες.

Γιατί;

Διότι το να μην γυμνάζεσαι δεν είναι επιλογή - για πλήθος λόγων που δεν χρειάζεται να αναλυθούν εδώ - και επειδή το να πηγαίνεις αργά το βράδυ [εγώ συνήθως 21:30 έως 23:30] έχει πλήθος προβλημάτων (είσαι κουρασμένος από όλη την ημέρα, μπορεί να έχει φάει αργά, μετά έχεις υπερένταση και δεν μπορείς να κοιμηθείς και πολλά άλλα ακόμα...].

Κοιτάζω λοιπόν το πρόγραμμα του γυμναστηρίου στην ωραία σελίδα που έχουν αναπτύξει, βλέπω τι έχουν για το πρωί και η συνέχεια είναι πάνω - κάτω η ακόλουθη:
  • Το ξυπνητήρι χτύπησε στις 6:45, όπως είχε προγραμματιστεί. 
  • Το spinning class ξεκινούσε στις 8:00 ακριβώς, για να προσφέρει μια μέρα γεμάτη ενέργεια και ευεξία.
  • Είναι αυτές οι στιγμές στη ζωή που μέσα σε λίγο χρόνο πρέπει να πάρεις την απόφαση να κινητοποιηθείς, να κάνεις την αλλαγή που χρειάζεται.
  • Κάποιοι ειδικοί μιλούν για τον "κανόνα των 5 δευτερολέπτων", το time window δηλαδή μέσα στο οποίο παίρνονται οι σημαντικές αποφάσεις.
  • Έτσι κι εγώ, σήμερα το πρωί με αποφασιστικότητα έκλεισα το ξυπνητήρι και άλλαξα πλευρό.
Γιατί όλα αυτά;
  • Θα έχει και αύριο spinning.
Τι θέλω να πω; Το προφανές: Η εξαίρεση είναι που δίνει νόημα στον κανόνα. Προσέξτε όμως: Όταν η εξαίρεση αρχίσει να επαναλαμβάνεται, τότε σύντομα εκείνη θα γίνει ο νέος κανόνας και τότε ακριβώς είναι που το παιχνίδι θα έχει χαθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ως τη Νίκη, Πάντοτε, Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Αγαπημένε Δάσκαλε Μιχάλη Χαραλαμπίδη, Ήταν Ιούνιος του 1996, διάβαζα μαθηματικά για τις πανελλήνιες εξετάσεις της επόμενης μέρας. Στιγμή ιερ...