Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Οι ίδιοι, είναι πάλι εδώ

Είναι οι ίδιοι.
Όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε πώς υπήρχαν. Να ξεχάσουμε πως ήμασταν κάποιοι από αυτούς. Θέλουμε τόσο πολύ να διαγραφεί η ιστορική αυτή πληροφορία. Δεν γίνεται όμως. Το μόνο που κάνουμε είναι να το βάζουμε κάτω από το χαλάκι της μνήμης. Έτσι λοιπόν, κάθε τόσο επανέρχονται.
Είναι οι ίδιοι.
Είναι αυτοί που σαν πρόβατα ακολουθούσαν τους οπλαρχηγούς στις εγωιστικές διαμάχες τους την ώρα που ο Ιμπραήμ αλώνιζε στην Πελοπόννησο. Είναι αυτοί που έτρεξαν να ρίξουν το ανάθεμα στο Βενιζέλο τα χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής. Μετά τους είδαμε να ντύνονται γερμανοτσολιάδες και να εκτελούν 17χρονα παιδιά και λίγο μετά να ακολουθούν τις εντολές ενός Ο.Π.Λ.Α. και να μοιράζουν αντί για δικαιοσύνη, μίσος και αντεκδίκηση. Αδερφός σκότωνε αδερφό στα βουνά της Μακεδονίας και μετά στην ΕΟΚΑ Β', αφού μοίραζε θάνατο στα τουρκοκυπριακά χωριά, ανέτρεψε τον Μακάριο προσκαλώντας έτσι τον κατακτητή.
Είναι οι ίδιοι.
Πρασινοφρουροί, Κένταυροι, ΚΝΑΤ και ρέηντζερς. Πρόσφατα έβαλαν οι μεν τα μαυροκόκκινα και οι άλλοι φώναζαν αίμα και τιμή.
Είναι οι ίδιοι.
Έχουν πάντα ακλόνητες βεβαιότητες. Απέναντι τους είναι οι προδότες. Είναι έτοιμοι να δώσουν τη ζωή τους αλλά πριν από αυτό θέλουν να πάρουν πολλές ζωές των άλλων.
Όσοι επιβιώνουν νιώθουν άχρηστοι, κενοί. Θέλουν να ξεχάσουν, θέλουν να πεθάνουν. Όμως και αυτή τους η μετάνοια δεν φέρνει πίσω τους χαμένους. Ούτε τις ζωές, ούτε τις ευκαιρίες.
Είναι οι ίδιοι.
Και είναι πάλι εδώ. Με βεβαιότητες ακλόνητες. Έτοιμοι να χιμήξουν έναντι των προδοτών και να απαλλαξουν τον κόσμο από την βλαβερή παρουσία τους. Από τη μία τα ανδρείκελα των τροϊκανών και από την άλλη οι ανίδεοι νεοκομμουνιστές. Έχουν όλοι τους βεβαιότητες ακλόνητες - τι κι αν στην αλήθεια έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Είναι πάλι εδώ και έτοιμοι να κάνουν αυτό που τόσο καλά ξέρουν: Να καταστρέψουν.
Είναι 2015 μΧ, είμαστε στην Αθήνα. Αλλά ακόμα και οι κορυφαίοι από εμάς το προνόμιο της πολιτισμένης διαφωνίας απέχουν πολύ από το να το κατακτήσουν.
Αίσχος, θλίψη και ντροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ως τη Νίκη, Πάντοτε, Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Αγαπημένε Δάσκαλε Μιχάλη Χαραλαμπίδη, Ήταν Ιούνιος του 1996, διάβαζα μαθηματικά για τις πανελλήνιες εξετάσεις της επόμενης μέρας. Στιγμή ιερ...