Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

"Mαθήματα" Επιχειρηματικότητας

Είναι θλιβερό, βαρετό και μίζερο αυτό που συμβαίνει εδώ και λίγα χρόνια στα ελληνικά πανεπιστήμια: Πολλών ειδών δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται για να πείσουν τους φοιτητές να γίνουν επιχειρηματίες!

Φτάνει πια με τους εκ του ασφαλούς θεωρητικολογούντες επί του επιχειρείν!

Η επιχειρηματικότητα μπορεί να αναπτυχθεί εάν διατεθεί στην αγορά κεφάλαιο υψηλού ρίσκου, ώστε ο νέος επιχειρηματίας να μην διακινδυνεύει την οικονομική και κοινωνική του υπόσταση σε ένα νέο εγχείρημα, καθώς και με την εισαγωγή μαθημάτων διοίκησης επιχειρήσεων & marketing στη δευτεροβάθμια και σε όλο το φάσμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πάνω απ' όλα βέβαια, η επιχειρηματικότητα διδάσκεται μέσα από τα παραδείγματα. Και εκεί είναι που πάσχουμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο: Η ελληνική αγορά έχει να επιδείξει πάμπολλων ειδών παραδείγματα, πλην της υγιούς επιχειρηματικότητας, με εξωστρέφεια και προϊοντικό προσανατολισμό!

Θα έλεγε κανείς λοιπόν πως το κενό αυτό τελικά πρέπει να παίξει το ρόλο του οδηγού για τους επιδόξους νέους επιχειρηματίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ως τη Νίκη, Πάντοτε, Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Αγαπημένε Δάσκαλε Μιχάλη Χαραλαμπίδη, Ήταν Ιούνιος του 1996, διάβαζα μαθηματικά για τις πανελλήνιες εξετάσεις της επόμενης μέρας. Στιγμή ιερ...