Βιβλία που διαβάζω

Ένα από τα πράγματα που αποφάσισα την παραμονή πρωτοχρονιάς του 2016 ήταν να αρχίσω εκ νέου να διαβάζω βιβλία. Ποτέ δεν διάβαζα μανιωδώς, όμως από το 2000 και μετά η επαγγελματική μου ενασχόληση δεν άφηνε σχεδόν καθόλου χρόνο για διάβασμα. Συνειδητοποίησα πως ήταν μεγάλο λάθος, οπότε αποφάσισα να αρχίσω να διαβάζω ξανά βιβλία τόσο επαγγελματικά όσο και γενικότερου ενδιαφέροντος. Για τη δεύτερη κατηγορία μάλιστα αποφάσισα και έναν συγκεκριμένο ρυθμό: Να διαβάζω ένα βιβλίο το μήνα.

Αργότερα συνειδητοποίησα πως ήταν μια από τις πιο σωστές αποφάσεις που είχα λάβει ποτέ. Συστήνω ανεπιφύλακτα στον καθένα να ξαναβάλει το διάβασμα στη ζωή του για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Κάτι που με βοήθησε πάρα πολύ ήταν και το 'ηχογραφημένο βιβλίο', ή πιο απλά το audiobook. Έγινα φανατικός χρήστης της πλατφόρμας Audible και όπως θα δείτε πλέον περισσότερα βιβλία τα 'ακούω' παρά τα διαβάζω. Η συνήθεια αυτή έδωσε ένα απροσδόκητο ενδιαφέρον στον χρόνο που ξοδεύω (ή μάλλον ξόδευα, αφού πια δεν το βλέπω έτσι) καθημερινά οδηγώντας προς και από το γραφείο.

Μέχρι στιγμής λοιπόν η λίστα μου διαμορφώνεται ως εξής (...και ελπίζω διαρκώς να ανανεώνεται):

2018
  • Σεπτέμβριος: 
    • “Το κλειδί είναι κάτω από το γεράνι”, Χρόνης Μίσσιος
    • “Τα κεραμίδια στάζουν”, Χρόνης Μίσσιος
  • Αύγουστος: “Από που κι ως που όλοι οι αγώνες είναι δίκαιοι;”, Σταύρος Τσακυράκης
  • Ιούνιος: "Mindset with Muscle", Jamie Alderton
  • Απρίλιος:
2017

2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όπισθεν ολοταχώς: Από τον πολιτικό πίσω στον θρησκευτικό όρκο

Θυμάμαι πως τον Ιανουάριο του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας πριν ορκιστεί πρωθυπουργός έκανε μια επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδο...