Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Δημιουργώντας τους Hellenic Angels


Στοχεύοντας στην ουσιαστική και βιώσιμη αντιμετώπιση του σημαντικότερου προβλήματος της νέας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, το Hellenic Start-up Association δημιουργεί τους Hellenic Angels, το πρώτο Business Angels Network στην Ελλάδα με την υποστήριξη του ΕΒΑΝ – The European Business Angels Network.

Κεντρική ιδέα ενός Business Angels Network είναι η οργάνωση της ιδιωτικής χρηματοδότησης προς τις νέες προσπάθειες. Συγκεκριμένα προσφέρει μια δομημένη διαδικασία μέα από την οποία ήδη επιτυχημένοι επιχειρηματίες μπορούν να προσφέρουν οικονομική ενίσχυση αλλά και στρατηγικά πλεονεκτήματα όπως την εμπειρία και το δίκτυο επαφών τους σε νέες επιχειρήσεις.

Η ιδρυτική συνάντηση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 στο ΕΒΕΑ, στο πλαίσιο της Entrepreneur Week Greece.

Στη συνάντηση αυτή κεντρικός εισηγητής θα είναι ο κ. Paulo Andrez, Αντιπρόεδρος του ΕΒΑΝ – The European Business Angels Network. Στο σχετικό workshop o κ. Andrez θα παρουσιάσει:

- Τι ακριβώς είναι ένα Business Angels Network, πως λειτουργεί και ποιες είναι οι διαθέσιμες επιλογές για τη δομή & στρατηγική του

- Ποιο είναι το κίνητρο των ιδιωτών επενδυτών να επενδύουν μέσω ενός Business Angels Network και πως βελτιώνεται η απόδοση των επενδύσεών τους

- Ποιο είναι το κίνητρο των νέων επιχειρηματιών να αναζητούν χρηματοδότηση μέσω ενός Business Angels Network

Τέλος, η ενότητα θα ολοκληρωθεί με σύντομες παρουσιάσεις – pitching start-up επιχειρήσεων σε Έλληνες και ξένους επενδυτές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στην ενότητα αυτή κάνοντας αίτηση στην ιστοσελίδα: http://hellenicstartups.doorkeeper.jp/events/651-entrepreneur-week-greece-hellenic-angels

Οι Hellenic Angels θα είναι ένα non-profit Business Angels Network και σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στους τομείς στρατηγικής προτεραιότητας του Hellenic Start-up Association, δηλαδή:

i. Πολιτισμός & Τουρισμός,
ii. Αγροτική Οικονομία & Γαστρονομία,
iii. Ενέργεια,
iv. Υψηλή Τεχνολογία,
v. Μεταφορές & Ναυτιλία. 

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.hellenicangels.gr
http://twitter.com/HellenicAngels

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ως τη Νίκη, Πάντοτε, Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Αγαπημένε Δάσκαλε Μιχάλη Χαραλαμπίδη, Ήταν Ιούνιος του 1996, διάβαζα μαθηματικά για τις πανελλήνιες εξετάσεις της επόμενης μέρας. Στιγμή ιερ...