Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Η Ελλάδα Μπορεί - Να γίνουμε όλοι Μάστορες!

Αγαπητοί φίλοι & συνάδελφοι νέοι επιχειρηματίες,

Όλοι εμείς που θέλουμε να δημιουργήσουμε για να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία, την οικονομία και την οικογένειά μας, όλοι εμείς που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πως η δημιουργικότητα θέλει επιμονή, υπομονή και ατελείωτη σκληρή εργασία, όλοι εμείς που έχουμε μάθει να ζούμε με το ρίσκο χωρίς αυτό να μας φοβίζει και να μας περιορίζει, γνωρίζουμε πως χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο. Γνωρίζουμε ότι η συνεργασία μπορεί να πολλαπλασιάσει τις δυνατότητες καθενός μας και να οδηγήσει σε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Γνωρίζουμε ακόμα πως η διάδοση της συλλογικής μας γνώσης και εμπειρίας θα οδηγήσει ακόμα περισσότερους νέους να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και να γίνουν οι μάστορες του 21ου αιώνα.

Αγαπητοί φίλοι & συνάδελφοι νέοι επιχειρηματίες,

Η Ομοσπονδία μας, την οποία έχω τη μεγάλη τιμή να υπηρετήσω ως Πρόεδρος, έχει να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο: Εκείνον της αφύπνισης της νέας γενιάς. Από τη "σιγουριά του δημοσίου" θέλουμε να πάμε στην ευτυχία της δημιουργίας.

Αγαπητοί φίλοι & συνάδελφοι νέοι επιχειρηματίες,

Οι δυσκολίες είναι πολλές. Οι αγκυλώσεις τεράστιες. Η γραφειοκρατία ανίκητη. Και όμως, πάντα υπάρχει λύση. Εμείς, οι νέοι επιχειρηματίες, οι μάστορες του 21ου αιώνα, γνωρίζουμε πως αν βάλουμε στόχο να πετύχουμε κάτι αυτό θα γίνει πραγματικότητα "ο κόσμος να χαλάσει". Έχουμε πλήρη επίγνωση του παγκοσμιοποιημένου περιβάλλοντος. Γνωρίζουμε ότι ζούμε σε μια μικρή ευρωπαϊκή επαρχία. Γνωρίζουμε όμως ταυτόχρονα ότι έχουμε μια σειρά από ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα τα οποία μας δίνουν λόγο ύπαρξης στο νέο διεθνές σκηνικό. Έχουμε εθνικό καθήκον να τα αξιοποιήσουμε προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρώπης συνολικά.

Αγαπητοί φίλοι & συνάδελφοι νέοι επιχειρηματίες,

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών βασίζεται σε κάθε έναν από εσάς. Η ΟΕΣΥΝΕ υπάρχει επειδή υπάρχετε εσείς. Αποτελεί το συλλογικό υποκείμενο έκφρασης των νέων επιχειρηματιών και θα ανταποκριθεί στον σκοπό της.

Περιμένουμε τον καθένα από εσάς ενεργό, δημιουργικό και συμμέτοχο, τόσο στο παραδοσιακό όσο και στο ψηφιακό πεδίο. Είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και προτάσεις. Θέλουμε να σας ακούσουμε. Θέλουμε να μας ακούσετε. Όλοι μαζί θα ανατρέψουμε το μίζερο σκηνικό της τελμάτωσης των πάντων. Η επιχειρηματικότητα θα φέρει την καινοτομία, τη δημιουργικότητα, την πρόοδο.

Σας περιμένουμε όλους στις εκδηλώσεις της ΟΕΣΥΝΕ και του YES - European Confederation of Young Entrepreneurs, στο οποίο έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε την Ελλάδα από το 2002.

Σας περιμένουμε ακόμα και στο ψηφιακό πεδίο, στο www.esyne.gr και στο http://www.linkedin.com/groups?gid=795117 ή στο http://www.new.facebook.com/group.php?gid=8708293597 για να μοιραστούμε τις εμπειρίες και τις ιδέες μας.

Το μήνυμά μας είναι σαφές: Η Ελλάδα μπορεί - να γίνουμε όλοι μάστορες!

Δημήτρης Τσίγκος

Πρόεδρος

Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ως τη Νίκη, Πάντοτε, Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Αγαπημένε Δάσκαλε Μιχάλη Χαραλαμπίδη, Ήταν Ιούνιος του 1996, διάβαζα μαθηματικά για τις πανελλήνιες εξετάσεις της επόμενης μέρας. Στιγμή ιερ...