Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

Πολιτική και Επιχειρηματικότητα

Η πολιτική και η επιχειρηματικότητα είναι, και πρέπει να είναι, άρρηκτα δεμένες μεταξύ τους.

Η πολιτική οφείλει να καθορίζει το πλαίσιο της επιχειρηματικότητας προς όφελος όλων. Αν δεν το κάνει σωστά [που ΣΑΦΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ] αυτό είναι πρόβλημα ΔΙΚΟ ΜΑΣ και ΟΧΙ των πολιτικών.

Κάθε ομάδα έχει τους ηγέτες που της αξίζουν. Αν στην Ελλάδα δεν έχουμε “καλούς” πολιτικούς, είναι γιατί απεικονίζουν την κοινωνία μας. Όσοι φωνάζουν “εναντίον της πολιτικής”, ουσιαστικά μας καλούν να περιθωριοποιηθούμε, να φύγουμε από τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Sorry, αυτό δεν το δέχομαι. Ένας επιχειρηματίας είναι de facto κάποιος που παίρνει πρωτοβουλίες. Δεν μένει ποτέ στο περιθώριο.

Αυτό που λείπει από την πολιτική μας είναι η σοβαρότητα. Εμείς, και μόνο εμείς, φταίμε που αφήνουμε γελοία στοιχεία να καθορίζουν την τύχη μας. Είναι συλλογική επιλογή μας, ας φροντίσουμε να την αλλάξουμε.

1 σχόλιο:

nkour είπε...

Στην Ελλάδα μετά το 2000 και την ΟΝΕ δεν υπάρχει όραμα (εκτός το πλαστό του 2004 αλλά κι αυτό πάει τέλειωσε). Ο πολίτης δεν ξέρει που βαδίζει αυτή η χώρα (και εννοούμε βάδισμα προς κάτι καλύτερο, αλλιώς ξέρει για τα χειρότερα).

Όσο για την κυβέρνηση (αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση) νιώθουν όμηροι ενός κατεστημένου που ΚΑΙ οι ίδιοι έχτισαν, ενώ δηλώνουν ουσιαστικά ΑΝΙΚΑΝΟΙ να προτείνουν κάτι καινούργιο και παλινδρομούν κάπου μεταξύ προσωπικών κοντρών (λες κι αυτό θα λείσει τίποτα) και ηλίθιων δηλώσεων (θα ξανακρατικοποιήσουμε τον ΟΤΕ όταν βγούμε έλεγε το ΠΑΣΟΚ - ο δε δεξιός Αλογοσκούφης προχτές μας ανακοίνωσε το "πυροβολείστε τους ελεύθερους επαγγελματίες, ζήτω οι μισθωτοί")

Με αυτά τα δεδομένα είναι λογική:

α. η αποστασιοποίηση των πολιτών από την πολιτική (πλην ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα δούμε και μ' αυτό..)

β. η διαρκής ανάγκη για ριζική αναδιάρθωση των βασικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Η λύση, κατά τη γνώμη μου, θα έρθει με την ΜΗ ύπαρξη αυτοδυναμίας στις επόμενες εθνικές εκλογές (πέρσι επιτεύχθηκε με μόλις 1%)

Ως τη Νίκη, Πάντοτε, Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Αγαπημένε Δάσκαλε Μιχάλη Χαραλαμπίδη, Ήταν Ιούνιος του 1996, διάβαζα μαθηματικά για τις πανελλήνιες εξετάσεις της επόμενης μέρας. Στιγμή ιερ...