Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Δήλωση σχετικά με τη συνάντηση του κ. Πρωθυπουργού με την ΟΕΣΥΝΕ - Πρόσκληση σε ανοιχτή γενική συνέλευση

Αθήνα,
9 Αυγούστου 2012

Με μεγάλη έκπληξη έλαβα πριν λίγο στο email μου ένα δελτίο τύπου που έχει αποσταλεί από την ΟΕΣΥΝΕ - Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών σχετικά με συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Οικονομικών και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Καλωσορίζω και επικροτώ ενθέρμως το ενδιαφέρον του κ. Πρωθυπουργού για τη νεανική επιχειρηματικότητα. Η ανάπτυξη της οικονομίας της συνεργασίας και της δημιουργικότητας είναι η μόνη διέξοδος από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία, με τις τραγικές συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε στον κοινωνικό ιστό.

Δεν μπορώ όμως παρά να μην εκφράσω δημόσια την έκπληξη & απογοήτευση που με διακατέχει στην στιγμή αυτή που ο Πρόεδρος της ΟΕΣΥΝΕ πληροφορείται για την εν λόγω συνάντηση μέσω ενός δελτίου τύπου.

Οι γνωρίζοντες, που ευτυχώς είναι πολλοί, ξέρουν πως από το Σεπτέμβρη του 2009 καταβάλλω μια μεγάλη προσπάθεια ώστε το εγχείρημα της ΟΕΣΥΝΕ [που σημειωτέων η γενική συνέλευση είχε αποφασίσει να μετατραπεί σε έναν, ενιαίο, πανελλήνιο σύνδεσμο νέων επιχειρηματιών, απόφαση που ουδέποτε έγινε σεβαστή] να αποκτήσει χαρακτηριστικά αντιπροσωπευτικότητας, συλλογικότητας και μαζικότητας.

Οι προσπάθειες αυτές συνεχίστηκαν μέχρι και τον Απρίλιο 2011, με ορόσημο το YES EXECOM που τότε έγινε στην Αθήνα. Δυστυχώς όλες απέβησαν άκαρπες, για λόγους που γνωρίζουν οι δεκάδες ενεργά συμμετέχοντες στις ανοιχτές συναντήσεις που έγιναν το παραπάνω διάστημα. Έκτοτε, το σχήμα αυτά παραμένει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, (μη) έχοντας οποιαδήποτε ανοιχτή, συλλογική διαδικασία και με δεκάδες δημοκρατικά, ηθικά, κοινωνικά και νομικά ζητήματα.

Από μεριάς μου το μόνο που μπορώ να κάνω την στιγμή αυτή είναι να κινήσω τις διαδικασίες ανοιχτής, συλλογικής εκπροσώπησης και να καλέσω τους έλληνες νέους επιχειρηματίες[1] σε ανοιχτή γενική συνέλευση την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00μμ στην Αθήνα. Η ακριβής τοποθεσία θα ανακοινωθεί στο ιστολόγιο αυτό και στα κοινωνικά δίκτυα.

Για την ΟΕΣΥΝΕ,

Ο Πρόεδρος,

Δημήτρης Τσίγκος

[1] Νέοι επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών

4 σχόλια:

Andreas Stefanidis είπε...

Σε συνέχεια της έκπληξης του τέως Προέδρου της ΟΕΣΥΝΕ να ενημερώσω ότι η θητεία του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου είχε λήξει στις 15 Ιουνίου 2010 και και ο τέως Πρόεδρος της ΟΕΣΥΝΕ έλαβε πρόσκληση να μετέχει στην Γενική μας Συνέλευση παρουσία του Νομικού Συμβούλου της ΟΕΣΥΝΕ κυρίου Βαρδαλά σε αίθουσα του ΕΒΕΑ. Η πρόσκληση εστάλει και στην Ένωση Πληροφιρικών Ελλάδος της οποίας ήταν Πρόεδρος μέχρι τον Απρίλιο του 2010 αλλά και ως Προέδρου της Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων που ο ίδιος ο τέως Πρόεδρος της ΟΕΣΥΝΕ ίδρυσε το 2011. Όλα τα παραπάνω υπάρχουν σε πρακτικά. Επίσης να ενημερώσουμε ότι από τον Νοέμβριο του 2010 που ανέλαβε την Προεδρία του YES ως Πρόεδρος της ΟΕΣΥΝΕ, σταμάτησε στις δημόσιες εμφανίσεις του να προωθεί τους σκοπούς και όνομα της ΟΕΣΥΝΕ και αναφερόταν μόνο ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας YES και Πρόεδρος της Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων. Μπορείτε να δείτε σχετικό δημοσίευμα του τέως Προέδρου της ΟΕΣΥΝΕ που υπογράφει ως Πρόεδρος του YES και της Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων που δείχνει πραγματικά τα παραπάνω. http://alturl.com/6p42r Παρόλα αυτά επειδή η στήριξη της ανάπτυξης της χώρας δεν είναι θέμα προσώπων και τίτλων αλλά συλλογικής προσπάθειας καλούμε όλους όσους να υποστηρίξουν την προσπάθεια της ΟΕΣΥΝΕ να δώσουν το παρών σε ανοικτό κάλεσμα που θα γίνει σε όλη την Ελλάδα στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επχειρηματικότητας

Δημήτρης Γ. Τσίγκος είπε...

Μάλιστα...

Andreas Stefanidis είπε...

Δημήτρη με χαρά όποτε θέλεις να συζητήσουμε και από κοντά.

Δημήτρης Γ. Τσίγκος είπε...

Ακούστε λοιπόν τι λένε:

"Με είχαν καλέσει μέσω της Ένωσης Πληροφορικών και την Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων".

Προφανώς το email και το τηλέφωνό μου τα είχαν ξεχάσει.

Θα είμαι πολύ σαφής: Δεν αναγνωρίζω καμία από τις υποτιθέμενες "διαδικασίες" που αναφέτονται.

Κάνουμε ανοιχτή γενική συνέλευση των νέων επιχειρηματιών την Τετάρτη 12/9 και ώρα 7:00μμ στην Αθήνα. Ας μιλήσει το συλλογικό υποκείμενο.

Ως τη Νίκη, Πάντοτε, Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Αγαπημένε Δάσκαλε Μιχάλη Χαραλαμπίδη, Ήταν Ιούνιος του 1996, διάβαζα μαθηματικά για τις πανελλήνιες εξετάσεις της επόμενης μέρας. Στιγμή ιερ...