Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

65 χρόνια μετά το χειρότερο έγκλημα πολέμου στην ιστορία της ανθρωπότητας

Συμπληρώνονται σήμερα 65 χρόνια από την ημέρα που οι ΗΠΑ έριξαν την πρώτη ατομική βόμβα στη Χιροσίμα. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως δεν υπήρχε κανείς επιχειρησιακός λόγος να γίνει αυτή η ενέργεια καθώς η Ιαπωνία είναι χάσει κάθε δυνατότητα άμυνας και ο πόλεμος θα έληγε σύντομα ούτως ή άλλως.

Πρόκειται για το χειρότερο έγκλημα πολέμου στην ιστορία της ανθρωπότητας. Μέσα σε δευτερόλεπτα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι, όχι μόνο οι παρόντες αλλά και οι επόμενες γενιές, καταδικάστηκαν να ζουν με σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

Το Αμερικάνικο έθνος βαρύνεται με το αισχρό αυτό έγκλημα, το οποίο έγινε στο βωμό της μεταπολεμικής ισορροπίας ισχύος, ή μάλλον για να πετύχουν οι ΗΠΑ καλύτερη τοποθέτηση στη μεταπολεμική ισορροπία του τρόμου.

Μετά από 65 ολόκληρα χρόνια, τώρα που οι τελευταίοι επιζήσαντες βρίσκονται στο τέλος της ζωής τους, ήρθε η ώρα το πανίσχυρο αυτό έθνος να ζητήσει έμπρακτα συγγνώμη. Αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά με μια ριζική ανατροπή της στρατηγικής που θέλει την παγκόσμια επιρροή ως αποτέλεσμα υποταγής στη δύναμη των όπλων, δίνοντας τη θέση σε μια στρατηγική δημοκρατίας, κουλτούρας & πολιτισμού, βιώσιμης ανάπτυξης για όλους.

Θέλω να είμαι πάντα αισιόδοξος, η πρόοδος δεν έρχεται αλλιώς. Η αλλαγή θα έρθει από την Αμερική. Ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας της προόδου και της δημοκρατίας με πρωτοστάτη τον λαό που μας έφερε στο χείλος του ολέθρου και της ολοκληρωτικής καταστροφής.

2 σχόλια:

nkour είπε...

Σωστά όλα αυτά ειδωμένα όμως με την ψυχραιμία 65 χρόνων μετά. Πρόσφατα αφηχθής από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Χίτλερ, μπορώ να πω ότι οι αμερικάνοι κέρδισαν και το ναζισμό (της εποχής εκείνης)

Δημήτρης Γ. Τσίγκος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο Νίκο, πράγματι οι ΗΠΑ έπαιξαν κεντρικό ρόλο με την αποφασιστικότητα και την αυτοθυσία τους στη νίκη του ελεύθερου κόσμου κατά του ναζισμού, του πλέον βάρβαρου και διεστραμμένου καθεστώτος της πρόσφατης ιστορίας.

Παρά ταύτα, δεν νομίζω πως χωρά οποιαδήποτε αμφιβολία ότι η ρίψη των ατομικών βομβών ήταν αισχρό έγκλημα πολέμου τεραστίου μεγέθους που συντελέστηκε αποκλειστικά και μόνο για εκφοβισμό των "φίλων" και "συμμάχων" - να καταλάβουν όλοι δηλαδή ποιος είναι το παγκόσμιο αφεντικό μετά τον πόλεμο...

Ως τη Νίκη, Πάντοτε, Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Αγαπημένε Δάσκαλε Μιχάλη Χαραλαμπίδη, Ήταν Ιούνιος του 1996, διάβαζα μαθηματικά για τις πανελλήνιες εξετάσεις της επόμενης μέρας. Στιγμή ιερ...