Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Το eFront είναι μέτριο και δεν έχει αγορά: H αξιολόγηση της ΓΓΕΤ για την πρόταση του eFront στο spin-off / spin-out


Απορρίπτοντας την πρόταση του eFront στο spin-off/spin-out η ΓΓΕΤ μας είπε τα ακόλουθα:

«Το προτεινόμενο έργο έχει μέτρια χαρακτηριστικά καινοτομίας και υπάρχουν επιφυλάξεις για την ύπαρξη αγοράς για το συγκεκριμένο προϊόν. Το επιχειρηματικό σχέδιο δεν τεκμηριώνεται επαρκώς, δεν υπάρχει έρευνα αγοράς και οι προβλεπόμενες πωλήσεις δε βασίζονται σε σχετική μελέτη. Κατά συνέπεια, δεν τεκμηριώνεται η δυνατότητα βιωσιμότητας του επενδυτικού σχεδίου.»

Προφανώς η παρακάτω εικόνα δεν τους λέει τίποτα. Είναι μάλλον η συνηθισμένη εξέλιξη των ελληνικών επιχειρήσεων παραγωγής προϊόντων πληροφορικής.



Την περίοδο βέβαια που ανακοινώθηκε η απόρριψη από τη ΓΓΕΤ, το eFront βραβεύτηκε από το Brandon Hall με το "Award for technology excellence in the Learning Management Technology for Small- and Medium-Sized Businesses category", ενώ πρόσφατα είχε επιλεγεί από τη Fujitsu-Siemens Australia, το University of South Carolina και την Telenor.

Σίγουρα κάτι κάνουμε λάθος στο eFront, η επιτροπή αξιολόγησης θα ξέρει καλύτερα. Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να βελτιωθούμε.

3 σχόλια:

Κώστας Φ. είπε...

Χαχα!! Α, ρε Ελλάδα, τόσο θλιβερή, τόσο προβλέψιμη...

Αμφιβάλλω αν οι μισοί από όσους «αξιολόγησαν» το έργο σου, έχουν αγγίξει υπολογιστή. Αν και μου φαίνεται πιθανότερο να έπρεπε να «αξιολογηθεί» θετικότερα κάποιο άλλο έργο πιο «φιλικό» (για να το πω κομψά) προς αυτούς.

Ωστόσο, μάλλον θετικό είναι ότι σε απέρριψε η ΓΓΕΤ. Σημαίνει ότι είσαι πραγματικά καινοτόμος, δεν τους γλείφεις και δεν τους έχεις ανάγκη. Το eFront είναι ήδη διεθνές, παγκόσμιο και θα συνεχίσει έτσι, όλο και καλύτερα. Καλή, πετυχημένη συνέχεια.

Christopher Pappas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Christopher Pappas είπε...

κ. Τσίγκο ευχαριστούμε που δημοσιεύσατε την απόφαση.

5 χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά με τα Learning Management Systems. Όταν έμαθα πως το eFront ήταν Ελληνικό προϊον 100% σκέφτηκα ως νέος άνθρωπος ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν εταιρίες που κάνουν δουλειά.

Χωρίς να είμαι υπερβολικός ένιωσα υπερήφανος.

Ωστόσο, δεν μου έκανε καμία έκπληξη η ΓΓΕΤ. Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε το περιβάλλον στο οποίο "ζουμε".

Ίσως για αυτό η Επίγνωσις αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στο Εξωτερικό και όχι τόσο στην Ελλάδα.

Άλλωστε στην Ελλάδα που γνωρίζουν απο "Λογισμικά" ήταν λογικό να απορρίψουν την πρόταση. Στην Αυστραλία και στις ΗΠΑ που είναι τριτοκοσμικές χώρες μπορούν να το χρησιμοποιούν...

Τα λόγια είναι περιττά... Συνεχίστε την καλή δουλειά και δείτε θετικά την απόρριψη. Γιατί η αλήθεια είναι ότι η απογοήτευση εξαρτάται απο την σοβαρότητα αυτού που σε απορρίπτει.

Με εκτίμηση,
Χριστόφορος Παππάς
eLearning Developer @cpappas

Ως τη Νίκη, Πάντοτε, Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Αγαπημένε Δάσκαλε Μιχάλη Χαραλαμπίδη, Ήταν Ιούνιος του 1996, διάβαζα μαθηματικά για τις πανελλήνιες εξετάσεις της επόμενης μέρας. Στιγμή ιερ...