Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Θα προστατεύσουμε τους Μηχανικούς Πληροφορικής από τη "φούσκα" του e-ΤΕΕ

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε όλοι έκπληκτοι το σκάσιμο της "φούσκας" του e-TEE. Έγινε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο σαφές ότι η οντότητα που θα αποτελούσε την "επιμελητηριακή έκφραση των ΤΠΕ στην Ελλάδα" δεν είναι παρά ένα ακόμα μόρφωμα κύκλων ξένων με τους Μηχανικούς Πληροφορικής με σκοπό να λεηλατήσουν και τον χώρο αυτό με τις γνωστές πρακτικές τους.

Οι Μηχανικοί Πληροφορικής θα απαντήσουν χαρίζοντας τους "μπετατζήδες" το εμπόριο υπογραφών.

Η δημιουργικότητα, η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα, η εξωστρέφεια, είναι έννοιες ασύνδετες και ασύμβατες με τον κρατικοδίαιτο συντηρητισμό τους.

Το επιστημονικό και επαγγελματικό σωματείο των Μηχανικών Πληροφορικής θα τους προστατεύσει απέναντι στα εδραιωμένα συμφέροντα που απειλούν τον κλάδο μας. Που αμφισβητούν την αυτοτέλειά του και τον μεταχειρίζονται σαν hobby και δεξιότητα. Ο κλάδος επαγγελμάτων του Πληροφορικού, με τους Μηχανικούς Πληροφορικής σε ηγετική, πρωτεύουσα θέση, θα ανταποκριθεί στις ευθύνες του απέναντι σε όλους εμάς, την κοινωνία και την οικονομία! Έφτασε η ώρα για το Επιμελητήριο Επικοινωνιών και Πληροφορικής. Το θέλουμε όλοι και το θέλουμε τώρα!

Να ενεργοποιηθούμε όλοι άμεσα, με τη συμμετοχή μας στα τοπικά παραρτήματα της Ένωσης. Να συνεισφέρουμε όλοι στην οριοθέτηση και κατοχύρωση του κλάδου μας!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά, χαλάρωσε λίγο... Το ότι τα δικά σου συμφέροντα είναι με την ΕΠΕ και όχι με το eTEE δεν λέει κάτι. Κοιτάξτε να συνεργαστείτε, όσοι έχετε συμφέροντα και από δώ και από κει και μην βγάζετε αυτό το στυλάκι, γιατί δεν πείθετε κανέναν για την αγνότητα των προθέσεών σας, έτσι όπως το παίζετε το έργο ;)

Δημήτρης Γ. Τσίγκος είπε...

Είμαι πάρα πολύ χαλαρός, αγαπητέ ανώνυμε φίλε. Αυτό διότι στην ΕΠΕ δεν προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε οποιοδήποτε ιδιωτικό συμφέρον αλλά το συμφέρον του κλάδου, της κοινωνίας και της οικονομίας.
Η αγνότητα των προθέσεων των Πληροφορικών της ΕΠΕ αποδεικνύεται περίτρανα από την προσωπική τους διαδρομή από το 1996 μέχρι σήμερα. Μακάρι να ίσχυε αυτό για πολλούς άλλους...

Ανώνυμος είπε...

Αυτο το επιμελητήριο, ως μια πηγή τροφοδοσίας "μυαλών" προς την οποιαδήποτε σοβαρή δραστηριότητα πληροφορικης στη χώρα μας θα έπρεπε ήδη να έχει απαιτηθεί απ όσους τους δόθηκε μια τέτοια ευκαιρία.
Μακάρι να δημιουργηθεί και μακάρι να μην αποτελέσει στίβο αντιπαραθέσεων, παράγκα αρπαχτής, και πεδίο δόξης λαμπρόν για τους οποιουσδήποτε μωροφιλόδοξους που όπως πολύ καλά εχουμε δει εδω και δεκαετίες, καταστρέφουν έναν παρόμοιo χωρο, μέσα από το τεχνικό επιμελητήριο.

fuzzy@in.gr

Ως τη Νίκη, Πάντοτε, Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Αγαπημένε Δάσκαλε Μιχάλη Χαραλαμπίδη, Ήταν Ιούνιος του 1996, διάβαζα μαθηματικά για τις πανελλήνιες εξετάσεις της επόμενης μέρας. Στιγμή ιερ...